Mira el vídeo

Opinions del profesorat

Comp. cientifico-tècnicas

5 modules

Construir

En les primeres activitats els grups adquiriran competències cientifico-tècnicas: a través d’uns tallers, una part del grup es dedicarà a la construcció de Eduball (dues activitats: construcció de les bobines, construcció de la pilota), mentre l’altra part construirà una font LED amb material reciclat. La font s’utilitzarà al final del dia per quantificar l’energia produïda per Eduball.

Comp. Ed. Física

4 Moduls

JUGAR

Per produir més energia cal jugar en equip, involucrant el major nombre de persones per poder mantenir el moviment durant el temps més llarg possible. estudiants de Primària.

Comp. Cientifico-Tècnica

6 Moduls

EXPERIMENTAR

Es mesura quant temps cada equip aconseguirà mantenir encesa la seva font de llum.

Comp. Ciències Socials

6 Moduls

PENSAR

Els grups presentam la seva experiència als altres i imaginam solucions innovadores per produir energies renovables

Amb el Col·legi oms i de Prat

El Pilot

Tocs de Llum

Més de 700 estudiants han provat les activitats

Tocs de Llum es una prova pilot fet a l’escola Oms i de Prat on es van avaluar les activitats més importants del projecte educatiu de Eduball. El pilot es va desenvolupar durant un matí (de 8 a 14) per a l’alumnat de tot 1r i 2n d’ESO, acompanyats per alumnes de 4t. d’ESO de l’àrea científica-tecnològica, l’equip docent del Departament de Ciències d’ESO i l’equip d’investigació de l’ICFO.

Al començament del dia, els estudiants es van dividir en grups de 6-8 persones, per fomentar la transversalitat de les activitats i la integració entre els estudiants. Cada grup va ser compost per estudiants de classes diferents i de diferents edats. Cada equip va triar un nom i un capità. Els estudiants de 4t d’ESO van fer de monitors per a cada grup.

Cada equip va tener el repte de produir energia renovable a través de la pilota i d’utilitzar -la de la manera més eficient possible. Al final del dia cada grup van mesurar la quantitat d’energia produïda utilitzant la pilota i un llum LED, tots dos construïts en la primera part del dia.

Descarga el manual de Tocs de Llum